СИРИЈЦИ СЕ НЕ ШАЛЕ: Фотоалбум са места уништења диверзантско-терористичке групе 18+

У ноћи 26/27. новембра специјалне јединице САА су успеле да скоро у потпуности униште диверзантско-терористичку групу терориста “Исламске партије Туркестана” у рејону Џабал Амар. Противтерористичка операција је изведена на северо-истоку региона Латакија-Сирија.

Диверзантско-терористичка група јачине 30 људи, успела је да се провуче кроз одбрамбени појас сиријске армије у рејону Џуб Амар. Они су користећи лошу видљивост као и доста повољан топографски терен, заобишли део сиријског распореда са намером да нападну  неколико ватрених тачака у систему одбране САА.

Међутим, захваљујући добро организованим заседним местима које су поставиле сиријске специјалне јединице, ова група је упала у унакрсну ватру. У жестокој борби која је трајала 30-ак минута, комплетна диверзантско-терористичка група је разбијена, а у потери делимично и уништена. Део терориста (њих десетак) који није успео на време да побегне остао је да лежи на попришту сукоба (види фотографије).

И у рејону града Латамна је спречено забацивање диверзантско-терористичке групе у циљу инфилтрације кроз одбрамбене позиције САА, и напада на доминатне објекте на првој линији одбране. Ова група је такође откривена од стране САА, и по њој је дејствовала артиљерија.Пошто су откривени, терористи су се повукли на полазне позиције уз непознате губитке.

У вечерњим часовима све позиције терориста које су биле полазне тачке за ове групе, нашле су се под жестоким ударима сиријске артиљерије. Том приликом су употребљене хаубице и вишецевни бацачи ракета.

Напомена:

Напади у којима учествују диверзантско-терористичке групе непријатеља различите јачине су  готово свакодневни у регионима Латакија, Хама и Идлиб. Њих углавном чине терористи из оружаних група “Исламске партије Туркестана” и “Тахрир аш-Шама”. Ове групе се налазе под контролом турских специјалних елемената.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *