Важан јубилеј: ПРОИЗВЕДЕН 100-ТИ ПРИМЕРАК ЛЕТЕЛИЦE 4++ ГЕНЕРАЦИЈЕ СУ-35С

Су-35С

Стоти серијски вишенаменски ловац Су-35С испоручен је Министарству одбране РФ у оквиру завршне партије авиона који су комплетирани у 2018.години. Примопредаја се догодила у Космомољску на Амуру, говори се саопштењу које је у уторак пренела информативна служба Обједињене авио-производне корпорације- ОАК.

„У Космомољску на Амуру филијала ПАО „Компанија „Сухој“ организована је церемонија примопредаје авиона Су-35С руском Министарству одбране. Истовремено је направљен и 100-ти авион овог типа“-говори се у саопштењу.

У овој свечаности узели су учешћа представници Министарства одбране. Ту се нашао и генерални директор компаније Александар Пекарш и радници овог ваздухопловног погона. Приликом приморедаје авиона учесници церемоније су истакли да Су-35 представља авион који је прелаз из четврте у пету генерацију летелица. Он  је „мост између легендарног ловца Су-27 и његовог перспективног наследника Су-57“.

Пекарш је похвалио ваздухопловне производне капацитете за исказану марљивост.Он је подсетио да је од момента када је авион ушао у серијску производњу, па до 100 примерка савладан тежак и дугачак пут.

Су-35С је дубоко модернизовани супер-маневарбилни вишенаменски ловац 4++ генерације. Он је направљен помоћу технологије која је карактеристична за авионе пете генерације. Борбену летелицу одликује веома квалитетна авионика. Њена основа се састоји од  комплексног информационо-командног система. Ту је нови радар, мотори увећане снаге АЛ-41Ф1С са плазменим системом сагоревања и управљивим векторима потиска. Ови мотори по својим карактеристикама могу да се примене и на ловцима пете генерације, јер обезбеђују надзвучну брзину без допунског сагоревања.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *