ПРВЕ НЕЗВАНИЧНЕ ПРОЦЕНЕ НАПАДА НА ДАМАСК: Сиријска ПВО оборила 8 непријатељских ракета

Према изворима са терена, који махом долазе путем Твитера, Телеграма и осталих платформи за брзо информисање, вечерас се на удару израелских ракета поново нашао Дамаск. По за сада незваничним подацима концентрација напада је усмерена на Међународни аеродром који се налази у овом граду. Један од објеката који се налази у његовом кругу је у том нападу наводно погођен. Процене су да се у њему налазила опрема и наоружање које је према израелским обавештајним изворима у Сирију недавно пристигло из Техерана, Исламска Република Иран.

Постоје информације и да је ракетирана Ал-Кисва, насељено место која се налази 20км јужно од сиријске престонице. Тамо се налази погон за производњу челика, као и одређени војни циљеви као што су магацини са наоружањем и слично.

Сиријски интернет ресурси говоре да је том приликом веома ефикасно дејствовала противваздухопловна одбрана. Према њиховим подацима пресретнуто је осам ракета класе ваздух-земља које је лансирало одељење израелских ловаца-бомбардера (4 летелице). Према тим подацима авиони су ракете лансирали изнад пограничног простора где се налази граница између Израела и Либана.

Иначе житељи јужног Либана су током данашњег дана приметили појачану активност израелске авијације у њиховом ваздушном простору.


Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *