ВИДЕО: Нови армијски пиштољ „Удав“ по први пут демонстриран широј јавности

Нови пиштољ је опробао Александар Бојко, сарадник руске медијске куће “Комсомольской правды” . Иако је  први пут имао прилику да у своје руке узме ово оружје, његови резултати су били више него одлични. Од 18 постављених мета, руски новинар је успео да погоди њих 14.

Како је рекао главни конструктор пиштоља „Удав“, инжењер Иван Козлов, специјалисти Министарства одбране су буквално захтевали оружје које ће да „чини чуда“. И они су такво оружје и добили.

На изузетно ригорозним тестовима „Удав“ је демонстрирао високу класу када је у питању поузданост, ватрена моћ и прецизност. Поред ових карактеристика, он има мању масу у односу на своје претходнике. На „Удав“ се могу поставити тактичке лампе и додатни нишани. Једна од најважнијих карактеристика новог пиштоља која га разликује од остале конкуренције, јесте муниција у калибру 9х21мм. Наиме, овај метак на даљини од 50 метара може да пробије челичну плочу дебљине 4мм. Том приликом је употребљен и пригушивач.

Треба нагласити да овом пиштољу уопште није потребно чишћење и подмазивање. Његов творац Иван Козлов је рекао да у конструкционом погледу нови пиштољ има и неколико напредних карактеристика, које се и даље држе у строгој тајности.

Новинар који је тестирао ново оружје Александар Бојко је такође дао своје прве импресије о пиштољу. Он је пре свега истакао малу тежину који има овај пиштољ са капацитетом од 18 метака. Већи део пиштоља је направљен од суперчврсте пластике која му смањује укупну масу. Од метала су направљени само цев, затварач и оквир. Захваљујући овој комбинацији материјала маса пиштоља „Удав“ износи 780 грама. На пример, његов претходних ПМ који је имао капацитет од 0сам метака је тежио 730 грама, а ТТ 850 грама.

Новинар је приметио и да је сила окидања слична као код пиштоља Стечкин,а да је трзај у равни са његовим претходником ПМ Макаров. Међутим, када је у питању гађање из пиштоља са пригушивачем, ту се трзај практично не осећа.

Извор РГ

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *