ИЗ РУСИЈЕ СТИГЛО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Приказана ударна беспилотна летелица С-70 „Охотник“

Ово је први пут да се руска беспилотна летелица С-70 „Охотник“ појављује у медијима.Ваздушна летелица на себи има специјалне сензоре који су распоређени по њеном корпусу који је направљен у форми „летеће крило“. Недавно је речено да ће ова летелица ускоро бити приказана широј јавности, као и да су току последње припреме за њен први званични лет.

 

 

„Охотник“ се ради у кооперацији компанија “Сухој” и “МиГ”. Процене су да ће летелица достизати масу од 20 тона, што је дупло више од тактичког ловца четврте генерације МиГ-29. Његова крстарећа брзина лета ће бити подзвучна (до 1,000 км/ч), док ће његов максимални долет износити 3,500км. Летелица ће моћи да се попне на висину од 10,500 метара. Одатле ће високо-прецизним оружјем моћи да уништава непријатељске копнене циљеве и врши операције ваздушног извиђања.

Су-57 евиденцијског броја “053” који ће учествовати у практичном тестирању беспилотне летелице “Охотник”

Летелица ће бити направљена по технологији која ће му обезбедити малу радарску рефлективност-видљивост. Убојно наоружање ће да носи у унутрашњим борбеним спремницима, слично као код ловаца 5.генерације. Корпус беспилотног апарата ће бити направљен од композитних материјала. Према руским изворима летелица се налази у завршној фази тестирања, где се довршава завршни процес интеграције електронских компоненти и њеног коначног калибрисања.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *