ВИДЕО:Ратни брод Црноморске флоте “Касимов” одбио ваздушни напад и уништио циљеве на површини мора

На интернеру је објављен видео на коме је приказано бојево гађање које је реализовано у акваторији Црног мора. У главној улози се нашао мали противподморнички брод „Касимов“ класе 1124 „Албатрос“

Посада малог противподморничког брода МПК-199 „Касимов“ је извела војну вежбу са бојевим гађањем. Она је имала задатак да ефикасно реагује „на различите претње које би могле да дођу, како из ваздуха, тако и са мора“. Ово је саопштено у информативној служби руског Министарства одбране.

„Током вежбе посада брода је имала задатак да изведе комплекс радњи у циљу организације противваздухопловне одбране брода, као што је откривање и праћење потенцијално опасних циљева, затим ватрено дејство по групи циљева који су имитирали ваздушни напад, као и ватрено дејство по објектима на води који су имитрали противбродске мине“- наводи се у саопштењу које преноси интернет портал Взгљад.

Том приликом су употребљена артиљеријска средства која се налазе у наружању брода. То је  универзални артиљеријски систем АК-176 наоружан топом високе балистике у калибру 76,2мм, али и артиљеријски модул АК-630М који је намењен непосредној ПВО заштити брода који је наоружан ротационим 6-цевним топом у кал.30мм. Овај последњи има брзину гађања и до 5,000 граната у минути.

МПК-199 „Касимов“ се налази у саставу Црноморске флоте.

Видео материјал са вежбе је обајвљен на YouTube-каналу.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *