ДАЛЕКОМЕТНИ СНАЈПЕРИ И БПЛ: Украјинска армија појачава своје снаге око Мариупоља

Украјинска армија је започела припреме за активацију специјалних извиђачко-диверзантских дејстава у рејону града Мариупоља. У том циљу, појавила се информација да је на овај терен пристигао већи број снајпериста. Ова група је опремљена и далекометним снајперским пушкама у кал.12,7мм.Како су саопштили представници Војске ДНР, украјинска армија се спрема да у скором периоду изведе тежа провокативна дејства.

Према информацијама које долазе са терена, украјинска армија покушава да пронађе пукотине и слаба места у одбрани јединица ДНР у Приазовљу. Они том приликом углавном користе извиђачко-диверзантске групе формацијске јачине једног одељења, као и извиђачке беспилотне летелице.

До сада су се ове активности увек на време откривале, и нису имале неких последица када су у питању браниоци. Цео предњи појас одбране је солидно миниран. На доминатним позицијама се налазе осматрачнице које су опремљене тешким митраљезима “Утјос”. Међутим, без обзира на све овај фронт не мирује. Стално су присутне чарке које се углавном своде на размену пешадијске ватре, а често се укључе у аутоматски бацачи граната и минобацачи кал. 82мм.

Недавно је ширем рејону града Мариупоља дошло до нешто интезивније размене ватре. Том приликом су се сукобили предњи делови украјинске 79. десантно-јуришне бригаде са елементима ДНР које бране насељена места северо-источно од овог града. У том сукобу је заробљен један украјински војник, док су обострани губици у живој сили остали непознати.

Извор: sharknews.ru/кп.ру

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *