УНИШТЕНА ГРУПА ТЕРОРИСТА:Ирачке специјалне снаге извеле противтерористичку операцију на северу Ирака (ФОТО)

Ирачке специјалне снаге су извеле противтерористичку операцију на северу Ирака. Циљ ових активности је било чишћење села око града Киркука од заосталих формација тзв. Исламске државе

У склопу ове операције је ангажован специјални противтерористички одред “Соко” као и јединице Федералне полиције Ирака. Укупна јачина ових снага је износила до 200 људи са неколико десетина возила. Циљ ове акције је био ликвидација откривене џихадистичке групе која се налазила у рејону насељног пункта Ријад, југо-источно од ирачког града Киркук. Према обавештајним проценама ирачких снага безбедности терористичка група је бројала десетак наоружаних људи.

Употребом борбене технике већи део терористичке групе је блокиран. У акцији јуришних тимова у садејству са оклопним возилима за ватрену подршку, убијено је девет терориста. Сви они су били у саставу терористичких формација Исламске државе, која је после ослобођења овог подручја од стране ирачке војске и полиције, прешла на герилски метод борбе. Изводили су честе диверзије, атентате на војнике и полицајце, и уопште генерисали терор међу месним становништвом. Све је то био повод да ирачани организују противтерористичку операцију.

Међу уништеним терористима се налазио и Абу Зубајар, локални командант овог џихадистичког одреда

На попришту битке ирачке снаге безбедности су заплениле већи број аутоматских пушака АК и М-16, велику количину муниције и војне опреме као што су радио-станице за комуникацију итд. Заплењено је и неколико ратних застава Исламске државе.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *