КРВАВИ ПЕТАК У ДНР: Погинула четири војника који су гасили пожар у селу Лењинско-ДНР

Данас су погинула четири војника ДНР приликом артиљеријског напада на село Лењинско на југу Доњецке Народне Републике. Ово је изјавио Едуард Басурин званични представник за медије испред Народне милиције ДНР.

Према његовим речима гранате су дошле са позиција 79. десантно-јуришне бригаде украјинске војске. Наиме, они су током данашњег дана запаљивим гранатама гађали стамбене објекте у овом селу. Услед њиховог дејства  неколико кућа је захватио пожар.

Од последица гранатирања погинула су четири војника који су покушали да угасе пожар у једном од стамбених објеката који је захватила ватрена стихија- истакао званични портпарол Народне милиције ДНР Едвард Басурин.

У моменту када су војници из састава месне јединице која брани  село, кренули да гасе пожар, украјинска извиђачка беспилотна летелица је уочила њихов покрет,и успела да пошаље нове координате артиљеријским јединицама украјинске бригаде, које су одмах отвориле ватру.

У веома кратком временском периоду на позиције где се налазила група војника која је гасила пожар, пало је неколико граната. Од последица експлозије и распрснутих шрапнела на лицу места су погинула три војника ДНР. Недуго затим, погинуо је још један војник који се ту затекао. Он је настрадао када је покушао да извуче своје рањене другове који су још давали знаке живота.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *