БЛОКИРАНА ГРАНИЦА: Венецуеланска војска изашла на све граничне пунктове ка Бразилу

Основни циљ ове фазе беспоштедног психолошког рата је инвазија на Венецуелу- наводи председник Мадуро

Венецуеланска војска (више хиљада војника) је јуче и данас посела све путне комуникације које из Бразила изводе у ову земљу. Ове снаге у свом саставу поседују борбене оклопне транспортере. Део војничког састава је транспортован камионима и распоређен на кључним позицијама. Изграђени су и адекватни контролно-пропусни пунктови ојачани бункерима у којима се налазе наоружани војници.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Венецуеланска војска ће затворити границу с Бразилом, а разматра и могућност затварања границе с Колумбијом- саопштио је јуче председник Венецуеле Николас Мадуро.

Подсетник

Опозиција Венецуеле је објавила да ће испоручивање хуманитарне помоћи тој земљи почети 23. фебруара. Центри за прикупљање помоћи налазе се у колумбијској Кукути, бразилској држави Рорајма и на острву Кјурасао. Мадурова влада је категорична у одлуци да не дозволи испоручивање хуманитарне помоћи на територију те земље. Венецуеланске власти су већ затвориле границу с малим Антилским острвима.

Мадуро је намирнице које треба да стигну назвао “канцерогеним”, а уметницима који буду учествовали на хуманитарном концерту у Кукути поручио је да ће бити део међународног злочина – “чији је циљ војна инвазија на Венецуелу”. 

Светски медији пренели су да је караван аутобуса, у организацији опозиције, кренуо из Каракаса по хуманитарну помоћ која стиже из Сједињених Америчких Држава.  Пакети помоћи, хране и лекова, складиштени су у северној бразилској држави Рораима, колумбијском граду Кукута и на карипском острву Курасао које је део Краљевине Холандије.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *