САМО И РУСИЈИ: Стратегијски ракетни систем РС-24 “Јарс” улетео у “јутарњи шпиц” [ФОТО]

Телеграм канал 338 је објавио фотографије које су настале јутрос на московској обилазници. Наиме, равноправно са осталим учесницима у саобраћају стрпљиво се пробијао мобилни лансер, који у свом наоружању има једно од најстрашнијих оружја у свету. Реч је  интерконтиненталном балистичком ракетом систему РС-24 “Јарс” који се налази у саставу Ракетне војске стратешке намене.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Ова ракета чини окосницу стратешких ракетних снага руске армије. Представља модификацију ракетног система „Топољ-М“. У оперативном борбеном дежурству се налази од 2009. године. Производи се у 2 верзије, са стационарним базирањем у специјалним силосима, и у мобилној верзији која се налази  на платформи точкашу МЗКТ-79221.

Максимални домет ове ракете износи 12.000 км. Она може да носи 3-6 бојевих блокова у којима се налазе независно усмерене бојеве главе снаге 300-600 кт. Ракета се наводи инерцијалним путем.

Претпоставка је да руске стратешке снаге у свом поседу имају укупно 110 ракета “Јарс” (20 стационарних и 90 мобилних). Ове ракете су спремне да тренутно реагују на евентуални напад на тло Руске Федерације, и нанесу фаталне ударе по условном противнику.


#говорит.Москва

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *