ГЕНЕРАЛ ХАЈТЕН: Треба нам нови споразум са Русима и 1000 милијарди долара да их стигнемо

  Вашингтон у овом моменту не може да се супротстави најновијој генерацији руског оружја. Потребно нам је проширење Споразума о смањењу стратешког нуклеарног оружја са Москвом – сматра први човек Стратешке команде Војске САД генерал Џон Хајтен

Амерички генерал посебно апострофира опасност од нових типова крстарећих и хиперзвучних ракета, као у подводног нуклеарног дрона „Посејдон“- напомиње интернет портал Взгљад.

„Забринут сам да ће за десет и више година ова торпеда, крстареће хиперсоничне ракете, отићи у потпуно другом правцу и да ћемо имати проблеме“, рекао је Хајтен говорећи у Сенату. Он је истакао да данас може да одбрани нацију и да ће командант који дође после њега то моћи, али да се брине за оне који ће доћи после њих“- рекао је генерал Хајтен.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Он је рекао, да оперативни амерички системи противракетне одбране могу да открију руске ракете. Међутим њих  је јако тешко пратити. „Оне у тренутку нестану, и ми не можемо да их видимо све до момента удара“- готово неутешно констатује амерички генерал.

Генерал је такође позвао Сенат  да повећа расходе из буџета за модернизацију америчке „нуклеарне тријаде“. У оквиру ње се налазе стратегијски бомбардери, нуклеарне подморице и ракетни системи постављени у фиксним силосима. За модернизацију ових снага је потребно издвојити један трилион (1000 милијарди) америчких долара.

Недавно је амерички генерал изнео оцену да се нова руска ударна средства (“Посејдон”) никако не могу сматрати саставним делом Споразума о смањењу стратешког нуклеарног оружја (СТАРТ-3), те да је потребно направити нови споразум. И амерички експерти су потврдили ове напомене генерала Хајтена, сматрајући да је овај споразум превазиђен појавом руског ударног оружја будућности. То се посебно односи на развој руског стратешког подводног дрона „Посејдон“. За Американце он представља већу претњу од евентуалног ракетног удара који би дошао из космоса.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *