БАТАЉОН ВП ИЗВЕО МАРШ ДУЖИНЕ 20КМ: Заједно са војницима марширао и министар одбране

Марш је био прилика да се у изазовним временским условима провери ниво оспособљености припадника војне полиције, а уз поштовање свих кондиционих норми у Војсци Србије.

Марш је реализован у прописаном времену које износи пет километара на час током комплетне стазе. По изласку из нишке касарне „Књаз Михаило“, припадници Трећег батаљона војне полиције марширали су сложеном стазом. Кроз урбану и ненасељену средину.

Обраћајући се припадницима војне полиције након марша, министар Вулин изразио је задовољство што су они још једном показали колико су спремни и колико на њих Србија може да рачуна.

– Докле год је Војска Србије спремна, опремљена и мотивисана мир је ту. Јака војска је најбољи гарант мира. Препознајући то, држава чини све како би побољшала материјални положај припадника Војске Србије и учинила је модернијом и опремљенијом по питању наоружања и војне опреме – рекао је министар Вулин који је оценио данашњи марш врло добром оценом и захвалио припадницима Трећег батаљона Војне полиције на раду, стрпљењу и упорности.

Према речима команданта Трећег батаљона војне полиције мајора Стевана Вучића, данашњи кондициони марш је планска активност која се периодично реализује.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

– Циљ ове активности је подизање физичке кондиције припадника батаљона и припрема за реализацију наменских задатака. Марш је реализован на непознатом терену уз тактичку претпоставку и то делом на асфалту, а делом колским путем. Данас је са нама маршевао и министар одбране Александар Вулин свих 20 километара. То нам је представљало посебну част и задовољство. Он је имао прилику да види како војни полицајци извршавају задатке на терену у реалним условима – рекао је мајор Вучић и истакао да је задовољан реализацијом марша, залагањем свих припадника и постигнутим резултатима.

Он је нагласио да ће се с реализацијом оваквих активности наставити и у будућности како би батаљон био припремљен и способан за извршавање свих наменских задатака који се пред њега постављају.

Након доласка на завршну тачку марша, припадници војне полиције су се борбеним оклопним возилима вратили у матичну касарну.

Извор: Војска Србије

Author: URAN

1 thought on “БАТАЉОН ВП ИЗВЕО МАРШ ДУЖИНЕ 20КМ: Заједно са војницима марширао и министар одбране

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *