ТО ЈЕ СНАЈПЕРСКИ „МЕРЗЕР“: В.В.Путин овако описао нову снајперску пушку домета 4000 метара

Први човек Русије Владимир Путин коментарисао нове моделе снајперских пушака ДВЛ 10-М2 “Урбана“ и DXL-3 “Возмездие” које производи компанија Lobaev Arms

О подробностима презентације за интернет портал WarGonzо је говорио конструктор и власник фабрике наоружања Lobaev Arms – Владислав Лобаев. Према његовим речима, првом човеку државе су представљена два модела снајперских пушака:

  • ДВЛ 10-М2 “Урбана” која користи метак 308win и,
  • DXL-3 “Возмездие” која користи метак 338LM

Специфичност друге пушке (модел DXL-3 “Возмездие”) је њена далекометност. Наиме она може да погоди циљ на растојању од чак 4.000 метара. Међутим, како је приметио Владислав Лобаев, овакав резултат не може да постигне сваки провесионални снајпериста.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

„То је посао за који је нужна систематска припрема која траје месецима и годинама“-рекао је он. „То је специјално конструисано оружје, специјално одабран оптички нишан са којим је могуће пуцати под изузетно великим углом, и специјална врста муниције која се разликује од стандардног/обичног метка 338LM. Ова муниција обезбеђује зрну, које је иначе теже него код обичног метка, веће вредности почетне брзина на устима цеви.“- рекао је Лабоев.

Сам председник Путин је након упознавања основних техничко-тактичких карактеристика новог оружја упоредио ове пушке са „мерзерима“.

Владимир Лобаев је додао да су обе пушке успешно завршиле све тестове који су се реализовали под патронатом МВД РФ. У овом моменту оне се и даље налазе у фази државних испитивања, а затим ће да буду примљени у наоружање.

У наредном периоду ова изузетно агилна компанија која се је специјализована за производњу високопрецизног стрељачког оружја изузетног квалитета, планира презетнацију још једне пушке. Ради се о моделу TSVL-8 “Сталинград” која ће користити муницију калибра 338LM.

Подсетник


ДВЛ 10-М2 “Урбана” – је лака снајперска пушка намењена извршавању широког спектра задатака. Своју примену има у оквиру полицијских, али и војних јединица. Брзина метка на устима цеви износи 840 м/сек. Укупна дужина пушке је 1223 милиметра,а њена тежина 6кг. Дужина пушчане цеви износи 660 милиметара

DXL-3 “Возмездие” – је високопрецизна снајперска пушка великог домета. Масивна пушчана цев обезбеђује високу прецизност оружја. Подесиви кундак оружја је направљен од специјалне легуре алумунијума која се користи у ваздухопловој индустрији. Брзина метка на устима цеви износи 900 м/сек. Укупна дужина пушке је 1345 милиметра,а њена тежина 7,95кг. Дужина пушчане цеви износи од 720-820 милиметара

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *