ЕДИН ГАЧИЋ И АКЦИЈИ: Комплетан видео-снимак свирепе ликдивације Суада Султанића [18+]

На видео материјалу се налази снимак сигурносних камера 1 и 2 (спољна и унутрашња) које су снимале трговачки објекат у селу Брђани, недалеко од Коњица. Тог јутра, је око 07.30ч, у продавницу упао наоружани Гачић и из чиста мира ликвидирао њеног власника Суада Султанића (39). Током ликвидације, овај бивши припадник озлоглашеног одреда Ел Муџахедин је користио аутомат М-56 7,62 × 25mm и хладно оружје.

https://www.youtube.com/watch?v=EicGpXxVv40&feature=youtu.be

Овај чин је био почетак праве драме за становнике ових села, али и шире регије, пошто је у питању био вишеструки убица који је недавно изашао са дугогодишње робије.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Един Гачић се потом одметнуо у шуму, вешто избегавајући полицијску потеру. Према речима полицијских командира који су учествовали у потери за Гачићем, радило се о човеку који је добро познавао терен као и основне тактичке елементе кретања кроз шуму. Једноставно нико му није могао ући у траг. Убрзо је блокирана његова кућа у којој је живео. Објекат је углавном био празан, осим једне просторије у којој се налазио кревет где је спавао Гачић. Ту је пронађен његов мобилни телефон који је био укључен. Пронађено је и неколико боца са запаљивом течности и пиротехником, од којих је Гачић направио импровизована минско-експлозивна средства.

У наредних неколико дана интензивирана је потера за одбеглим Гачићем. Кренуло се у чешљање свих објеката у више села општине Подрашац. Посебно су на мети полиције били напуштени објекти и пећине. Иначе, ради се о веома тешком-непроходном терену на обронцима планинских масива Бјелашница и Прењ. Међутим, од убице није било ни трага ни гласа.

Снег му дошао главе

Тај глас је дошао пар дана касније када је у селу Суходол убијен полицајац Махир Бегић (46). На несретног полицајца који је обезбеђивао објекте ФУП-а је налетео Гачић и хладнокрвно га ликвидирао са неколико хитаца из аутомата. Са тела мртвог полицајца Гачић узима и службени пиштољ марке Глок са два оквира муниције и 30-ак метака у кал.9мм. Ово је био аларм који је на ноге подигао практично целу Федерацију БИХ, а у помоћ је дошла и специјална јединица МУП-а Република Српске са својим хеликоптером.

У наредних неколико дана више од 1,200 полицајаца, подржаних са неколико тимова са беспилоптним летелицама, хеликоптерима, службеним псима чисте шумски терен око Хаџића и Кисељака. Цела операција је била отежана услед великих снежних падавина, али је управо снег био тај који је дошао главе Гачићу.

Наиме, једна од потерних група је наишла на свежи траг у селима око Кисељака (село Лепеница), који је водио пут дубоке шуме. Пратећи трагове, полицајци су пронашли импровизовани бивак за боравак под отвореним небом. Цео тај рејон је опкољен крупним полицијским снагама, и кренуло се у постепено сужавање обруча где су полицијски ешелони кренули једни према другима.

Увидевши да му нема излаза, Гачић на најпогоднијем месту организује заседу. У десну руку узима аутомат, а леву пиштољ Глок и седа у најмрачнији део шуме. Убрзо долази до ватреног контакта. Иако нападнут са више страна, Гачић успева да рани једног специјалца. У размени ватре Гачић бива погођен са великим бројем зрна и гине на лицу места.

 

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *