Експерти из САД оценили перспективе нове аутоматске пушке АК-203

Амерички часопис National Interest је дао оцену нове руске аутоматске пушке Калашњиков АК-203. Ова пушка ће се производити у Индији, у фабричким капацитетима који су недавно отворени у овој држави. Експерти овог листа сматрају да „смртоносни“ АК-203 има предност у односу на домаћу аутоматску пушку INSAS.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Како се наводи у тексту, руска аутоматска пушка по неколико параметара превазилази индијски аналог: код АК-203 не постоји могућност застоја услед високе температуре, он има мању тежину као и дужину, и далеко је боље решена и ергономија оружја. На пушци се налазе и Пикатини шине, за качење различити типова нишана и осталих тактичких додатака што је чини универзалним оружјем- преноси интернет портал РИА Новости.

Амерички лист наводи да ће производња аутоматске пушке АК-203 у Индији обезбедити Русији сигуран посао у деценијама које долазе. Аутоматске пушке „серије 200“ су страним купцима по први пут представљене ове године.

Индија је највећи руски партнер из сфере војно-техничке сарадње. Сваке године Индија из Русије набавља оружје у вредности од неколико милијадри америчких долара. Више од 70 процената наоружања и војне технике које се налази у индијској армији је руског или совјетског порекла.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *