НЕИМЕНОВАНИ ИЗВОР: Руси објавили име подморнице која ће прва лансирати ракету „Циркон“?

Ради се о подморници која се у овом моменту налази у завршној фази државних тестирања. После њиховог завршетка планира се њено брзо увођење у јединице Северне флоте. Она ће да буде наоружана хиперзвучним ракетама „Циркон“, а прво практично лансирање ове ракете из подводним условима се планира за 2020.годину

Руска вишенаменска атомска подморница класе 885М „Казањ“ ће у совм наоружању имати хиперзвучне ракете „Циркон“. Наиме, у плану је да подморница ове класе прва лансира ову ракету која ће се налазити у наоружању површинских бродова, али и подморница. Ово је интернет порталу ТАСС изјавио извор из војно-индустријског комплекса.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

„У 2020. години планирамо практично лансирање ракете „Циркон“ из надоводног и подводног кретања. Основна платформа за лансирање ове ракете ће бити вишенаменска атомска подморница класе 885М- „Казањ“- рекао је неименовани извор из руске војне индустрије. Он је додао да се ова подморница налази у фази завршних државних тестирања, која треба да се заврше до краја текуће године. После тога, подморница ће да уђе у јединице Северне флоте.

Прво тестирање ракете „Циркон“ ће се реализовати са ратног брода. Како смо недавно пренели, ради се о ракетној фрегати класе 22350 „Адмирал Горшков“. Практично тестирање ракете је планирано за крај 2019.године.

Напомињемо да је 20.фебруара ове године председник Руске Федерације Владимир Путин, приликом обраћања Федералном парламенту рекао, да ће нова хиперзвучна ракета „Циркон“ летети брже од 9 маха проликом чега ће моћи да нападне циљеве на даљинама и до 1,000 километара. Претпоставља се да ће овим типом ракете бити наоружани површински ратни бродови и подморнице, како перспективни, тако и они који се већ налазе у оперативној функцији.Према мишљењу западних војних експерата максимална крстарећа брзина ракете „Циркон“ би могла да достигне 11,000 км/час, што је дупло више него што је раније претпостављано. Према речима руског контра-адмирала у пензији и хероја Русије др Всеволода Хмирова, ракете ће гарантовано уништити свој циљ на даљини до 500км, у временском опсегу од највише пет минута после лансирања.

Атомска нападна подморница „Казањ“- је друга вишенаменска подморница класе 885М („Јасењ“) која је спуштена у воду 31.марта 2017.године. Управо „Казањ“ представља подморницу која је грађена на основу унапређеног пројекта 885М или „Јасењ-М“. Подморница ће се налазити у саставу Северно флоте, где ће знатно повећати борбене могућности њене подводне компоненте.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *