ЖЕСТОК УДАР НА ТЕРОРИСТЕ:Руски Су-34 применио тешку бомбу КАБ-1500ПР [ВИДЕО]

Су-35

На интернету се појавио видео-материјал на коме се види примене разорне корективне бомбе са ласерским навођењем КАБ-1500ПР. Бомбу је употребио фронтовски бомбардер Су-34 приликом удара на утврђене терористичке позиције у Сирији

Ласерски навођена бомба КАБ-1500ПР је намењена за уништење посебно утврђених и укопаних циљева. То су углавном тешко заштићени командни пунктови, подземна складишта муниције и бункери-преноси интернет порта РГ.

Бомба се на циљ наводи помоћу ласерског снопа. Она је у стању да „продре“ 20 метара у земљу или да пробије армирано-бетонску препреку дебљине три метра, и потом активира своју бојеву главу. Максимална висина лета, до које се примењује ова бомба износи 8000 метара. Максимално одступање од циља је четири метра.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Тешке ваздухопловне бомбе су се већ неколико пута примениле у Сирији, где су имале максималан учинак. У 2015. години исти авион је са бомбом КАБ-1500 у потпуности уништио позицију у којој се налазила већа група терориста. Целу операцију су покривали ловачки авиони Су-30СМ. Такође, и у априли 2017. године је истом бомбом уништена позиција са терористима у рејону града Идлиб, на северу Сирије.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *