ФОТО: Елитна француска противтерористичка јединица RAID користи руске сачмарице „Вепрь-12“

На фотографији се види противтерористички тим специјалне јединице RAID, која у свом наоружању има и руске полу-аутоматске сачмарице „Вепрь-12“, у калибру 12. Према мишљењу великог броја стручњака ради се о оружју које је незамењиво у противтерористичким операцијама

„Вепрь-12“ је произвела позната руска фабрика стрељачког наоружања „Молот“.Њен механизам је развијен на бази чувеног система Калашњиков. Пуни се оквиром капацитета 10 патрона.

Интересантно је истаћи да су руски инжењери пушку „Вепрь-12“ употребили за наоружавање беспилотних летелица. Захваљујући великој ефикасност патрона у кал.12 ова пушка се може употребљавати и за обарање дронова.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

RAID представља елитну противтерористичку јединицу француске полиције која је директно потчињена француском министру унутрашњих послова. Због својих црних комбинезона је често зову „Црни пантери“. Јединица је основана у октобру 1985.године. Њена база се налази у једном од предграђа Париза. Само њено име RAID представља скраћеницу од речи „Извиђање-Подршка-Удар-Преговарање“.

Основна намена је борба против терориста, решавање талачких криза, хапшење изузетно опасних и наоружаних криминалаца, гушење побуна у затворима. Специјализовани су за обезбеђење важних личности и јавних скупова.

Језгро јединице и основну борбено-оперативну снагу чине четири ударне групе са по петнаест људи у свакој. Осим тога, подршку пружају и четири екипе са по десет људи, специјалиста за преговарање, техничку опрему, демонтажу експлозива, прислушкивање и везу, керовође и остали стручњаци.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *