ВИДЕО:Специјалне јединице ФСБ са загонетним возилом „Фалькатус“ уништиле групу терориста [18+]

Национални антитерористички комитет ФСБ је саопштио да су приликом противтерористичке операције у Кизиљрјутском рејону ликвидирано троје лица. Ради се о припадницима терористичке групе која је откривена у селу Султан-Јурт.

Ова група се забаракадирала у једној кући. Приликом интервенције специјалних јединица ФСБ група је у потпуности ликвидирана.

Ликвидирани бандити су највероватније припадали једној од локалних група које су повезане са ултра-радикалним исламистима (Исламска држава).

Током операције припадници СпН су користили борбене роботе и блиндирана возила. Приметна је била употреба оклопног аутомобила „Фалькатус1, који је карактеристичан по својим димензијама али и застрашујућем изгледу. Такође, примењена су и оклопна средства која су направљена на бази камиона Урал.Приликом саме операције, специјалне јединице ФсБ су употребиле велики број граната у кал.40мм као у ручних бомби.

Пошто је објекат заузет у њему су пронађена тела тројице ликвидираних бандита. Поред њих је пронађено неколико аутоматских пушака АК-74 и пиштољи Макаров. У току је индетификација убијених терориста.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Приликом саме операције специјалне јединице ФСБ нису имале губитака.

1 Фалькатус- Ради се о загонентном возилу које је направила специјалистичка компанија ЗАО „Форт Технология“ која је директно повезана са ФСБ. Претпоставља се да је возило направљено на бази КамАЗ-4911. Што се тиче саме структуре и квалитета његове оклопне заштите нема доступних података. Возило које личи на „бетмобил“ покреће изузетно снажан мотор, који му омогућава да оствари максимлану брзину од чак 200 км/час. Војни експерти сматрају да се у возилу може транспортовати до 10 специјалаца.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *