ЗАСЕДА ИЗ ПРВОГ ЛИЦА:Курди ликвидирали једног турског војника [ВИДЕО 18+]

У специјалној операцији која се одиграла на југу Турске, Курди су ликвидирали једну турску осматрачницу. Наиме, ова осматрачница се налазила на доминатном положају на граници између Турске и Ирака.

Пре неколико месеци, на ово подручје је изашла група турских командоса која је посела овај топографски објекат и додатно га утврдила. Осматрачница је представљала проблем за функционисање курдске гериле на овом терену, јер је била повезана за артиљеријским јединицама као и групом дежурних ударних хеликоптера. Из тог разлога Курди су решили да је ликвидирају.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Користећи велики број усека у стенама које су се налазиле на њеним падинама, група од неколико курдских бораца је са леђа подишла турском положају. У том моменту, на позицији је био један турски војник који је осматрао терен око себе.

Искористивши тактичко изненађење Курди су ликвидирали непријатељски положај. Приликом акције погинуо је један турски војник. Заплењена је и  једна аутоматска пушка МРТ-16 и опрема за радио-везу.

Пре напуштања узвишице уништили су турску позицију и повукли се истим путем одакле су и дошли. Током акције Курди нису ималу губитака. Ускоро су се изнад овог терена појавили турски хеликоптери, који су направили неколико кругова и отишли тамо одакле су и дошли.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *