ЗАСЕДА ИЗ ПРВОГ ЛИЦА:Курди ликвидирали једног турског војника [ВИДЕО 18+]

У специјалној операцији која се одиграла на југу Турске, Курди су ликвидирали једну турску осматрачницу. Наиме, ова осматрачница се налазила на доминатном положају на граници између Турске и Ирака.

Пре неколико месеци, на ово подручје је изашла група турских командоса која је посела овај топографски објекат и додатно га утврдила. Осматрачница је представљала проблем за функционисање курдске гериле на овом терену, јер је била повезана за артиљеријским јединицама као и групом дежурних ударних хеликоптера. Из тог разлога Курди су решили да је ликвидирају.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Користећи велики број усека у стенама које су се налазиле на њеним падинама, група од неколико курдских бораца је са леђа подишла турском положају. У том моменту, на позицији је био један турски војник који је осматрао терен око себе.

https://www.youtube.com/watch?v=uiLG3wypO-U&feature=youtu.be

Искористивши тактичко изненађење Курди су ликвидирали непријатељски положај. Приликом акције погинуо је један турски војник. Заплењена је и  једна аутоматска пушка МРТ-16 и опрема за радио-везу.

Пре напуштања узвишице уништили су турску позицију и повукли се истим путем одакле су и дошли. Током акције Курди нису ималу губитака. Ускоро су се изнад овог терена појавили турски хеликоптери, који су направили неколико кругова и отишли тамо одакле су и дошли.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *