БОРБА ИЗ ПРВОГ ЛИЦА: Курди ручним бомбама и РПГ ликвидирали бункер

Курди су наставили са операцијама партизанског карактера у рејону града Африн. Овај град се налази на на крајњем северозападу Сирије у провиници Алепо.

Овај пут циљ операције курдске гериле је била комуникација у непосредној близини града Африн. Поред ње у оближњој шумици се налазила утврђена позиција која се састојала из једног бункера и линије ископаних ровова.

Овај положај су посели припадници протурске исламистичке оружане групе “Ахрах аш-Шам”. Њихова јачина је износила десетак бораца који су углавном прикупљени из околних села. Поред ове позиције је био изграђен и мали контролно-пропусни пункт за проверу возила.

Главна позиција је био бункер изграђен уз саму комуникацију. У њему и око њега се налазило око десетак непријатељских војника који су контролисали саобраћај на овом делу пута.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Према изворима “Снага за ослобођење Африна” у нападу је учествовало око 50 курдских бораца. Дејством РПГ и ручних бомби Курди су брзо неутралисали бункер и натерали противника на безглаво повлачење.

Том приликом је ликвидарно пет непријатељских војника, и заплењено нешто пушака и муниције. Губици на страни нападача су остали непознати.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *