ПРАВО У ЦЕНТАР: Соколови упознали руске и белоруске официре са пушком „Црна стрела“ [ВИДЕО]

Црна стрела словенско браство

На међународној војној вежби „Словенско братство“ екипа Специјалне бригаде Војске Србије демонстрирала дејство својих снајперских тимова. Том приликом је примењена и антиматеријална пушка у кал. 12,7мм познатије као „Црна стрела“

Соколови упознали руске и белоруске официре са антиматеријалном  пушком „Црна стрела“ која користи метак у калибру 12,7мм.

У припремој етапи пред главну фазу војне вежбе „Словенско братство“, интензивно се изводи увежбавање ангажованог људства на српским војним полигонима „Орешац“ и „Пескови“. Током јучерашњег дана, извршен је увид у борбене способности ових састава приликом извођења противтерористичких задатака и савлађивања водене препреке.

 

У целој вежби су осим припадника Специјалне бригаде, ангажовани елементи руског спецназа ВДВ као и белоруски падобранци. Поред њих се ту налазила и инжињеријска јединица које је обезбеђивала пребацивање борбене технике и људства преко водене препеке, као и оператори на борбеном роботу „Милош“. Вежбу је пратила делегација коју је испред Србије представљао српски министар одбране Александар Вулин и генерал Милан Мојсиловић, као и високи официри из Белорусије и Руске Федерације.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Од ангажоване технике примећен је борбени робот „Милош“ који је из митраљеза у калибру 7,62мм погодио све постављене мете. Ту су се нашли и оклопни аутомобили америчке производње „Хамер“, борбена оклопна возила М-86, БРДМ и две тешке амфибије гусеничара. Руски контингент је вежбу подржао са оклопним транспортером БТР-82А који је наоружан аутоматским топом у калибру 30мм, неколико оклопних аутомобила „Рис“ и квадовима АМ-1 (4х4), .

Црна стрела словенско браство
Борбени робот “Милош”

На крају је демонстриран ниво способности српских противтерористичких тимова када је у питању њихова обученост у руковању различитим типовима стрељачког оружја. Дејствовано је снајперским пушкама М-76 и антиматеријалним пушкама у кал. 12,7мм „Црна стрела“.

Црна стрела словенско браство
Црна стрела

Подсетник

У заједничкој српско-руско-белоруској војној вежби „Словенско братство 2019“ која се реализује у оквиру програма међународне војне сарадње, учествоваће око 600 војника и официра из војски три пријатељске земље. У оквиру практичне етапе вежбе планира се извођење падобранског десанта и оклопне технике из великих војно-транспортних авиона Ил-76МД.Ваздушно-десантну групу руске армије представља 234.гардијски десантно-јуришни пук са око 200 људи, белоруску армију група падобранаца јачине 60 људи, док ће домаћина представљати око 300 командоса из Специјалне бригаде Војске Србије. Поред живе силе у вежби ће учествовати око 50 јединица оклопне борбене технике на гусеницама и точковима, пет војно-транспортних авиона Ил-76МД из састава Ваздушно-космичких снага Руске Федерације као и комплекси беспилотних извиђачких летелица.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *