КОБНО ГРУПИСАЊЕ:Вођена ракета збрисала групу сиријских војника [ВИДЕО]

Ракета Сирија

На видео материјалу се види моменат напада на групу сиријских војника вођеном ракетом. Ракета је прецизно погодила свој циљ.

Инцидент са за сада непознатим последицама, десио се у провинцији Хама у рејону Тел Малах. Наиме, без обзира на масовну употребу ових средстава сиријска војска и даље мучи бољку са „груписањем“ пешадије на првој линији фронта.

Познато је да су исламистичке групе у Сирији наоружане великим бројем противтенковских вођених система. Основу ових система представља навођена ракета која може да одлети на даљине и до 5,000+ метара.Део ових система је заробљен у магацинима сиријске армије још на почетку рата, док је већи део дошао из иностранства.

Ракета
Снајперисти противтерористичког батаљона “Соколови” на вежби Словенско Братство 2019

Исламистичке групе користе различите системе који су углавном совјетске/руске производње. Од свих система се највише користи „Конкурс“, а неретко исламисти употребљавају „Метисе“ и „Корнете“. Ту се још налазе кинески системи, али и амерички ракетни систем „Тау“ који је у једном моменту био изузетно опасан по незаштићене оклопно-механизоване јединице САА, претећи им потпуним истребљењем.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Данас, је ситуација битно другачија јер су у међувремену, уз асистенцију Руса али и Иранаца, сиријске ОМЈ поприлично модернизоване употребом плоча са динамичким заштитом, различитим типовима противкумулативних решетки, па и активном оклопном заштитом (Softkill) која почива на решењима која су блиска руској “Штори” и иранском “Миражу”.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *