Руски холдинг „Швабе“ уређај за откривање снајперских гнезда

Швабе

Антиснајперски уређај „Сосна“ који је произвео руски ходлинг „Швабе“ у аутоматском режиму рада детектује позиције снајпериста који користе оптичке нишане или опто-електронске уређаје на даљинама и до 2,500 метара

Руски холдинг „Швабе“ је на међународном војно-техничком сајму наоружања и војне опреме „Армија-2019“ представио модификовану верзију прибора за скенирање терена „Сосна“ који је специјализован за детекцију оптичких нишана које углавном користе непријатељских снајперисти. Ово је за интернет портал ТАСС пренела служба за информисање која је интегрални део овог холдинга.

 „Уређај омогућава откривање и одређивање прецизних координата оптичких и опто-електронских нишана и система, које непријатељ користи за извиђање и нишањење. „Сосна“ омогућава аутоматски режим претраживања простора на даљинама до 2,500 метара“- прецизирао је произвођач.

Како су појаснили у холдингу, за разлику од базичне верзије, модификовани систем поседује бежични систем управљања, а такође је значајно смањена његова тежина и укупни габарити што се тиче димензија. Управљање „Сосном“ се изводи преко таблет рачунара.

Целокупан прибор се може монтирати на склопиви троножац, или на различите типове војних транспортних средстава.

 „У овом моменту „Сосна“ нема адекватног аналога како на домаћем, тако и на страном тржишту“- пренели су у информативној служби холдинга „Швабе“.

Овај уређај се може употребити за заштиту објеката од изузетног значаја. Међутим, један од кључних његових задатака је откривање противничких снајпериста за време извођења противтерористичких операција.

Цео уређај „Сосна“ је развила и направила компанија НИИ „Полюс“ М.Ф.Стељамаха који је саставни део холдинга „Швабе“

„Армија-2019“


Међународни војно-технички сајам наоружања и војне опреме „Армија-2019“ ће трајати у периоду 25-30.јуна. Манифестација ће се одржати на површини конгресно-изложбеног центра „Патриот“ који се налази у Московској области. Планирано је да се сајмови са сличном тематиком одрже и у другим градовима Русије. Према прелиминарним резултатима, на сајму ће учествовати преко 1,500 предузећа и организација, које ће представити више од 27 хиљада различитих производа и пројеката који се налазе у фази развоја.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *