ФРОНТ ЛИБИЈА: Продор основног тенка Т-55 приликом Битке за Триполи [ВИДЕО]

БТР-82АТ

На видео материјалу се види дејство основног борбеног тенка Т-55 приликом акције Либијске Националне армије у граду Триполи. Видео је снимљен камером која је постављена на куполи тенка.

Према ауторима овог видео-материјала у акцији у којој је учествовао тенк Т-55 ликвидирана је једна непријатељска тачка са пикап-возилом.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Том приликом су убијена најмање два непријатељска војника и разбијена барикада на локалној комуникацији. Приликом извођења напада на страни ЛНА није било губитака, а уклоњене су и две противтенковске мине и једна импровизована експлозивна направа.

Т-55 Србија
Т-55Х Србија

Део непријатељских снага се под артиљеријском ватром морао повући на резервне позиције. Цео напад је подржавала и извиђачка беспилотна летелица.

Иначе, Либија је једна од земаља рекордера када је у питању набавка тенка Т-55. 70-их година прошлог века ове земља је из СССР набавила око 2,000 тенкова овог типа. Рачуна се да је огроман проценат ових тенкова ван употребе. Процене су да се у оперативној функцији налази 200-300 ових тенкова које користе зараћене стране.

18+

Т-55
Погледајте 18+: Заклао полицајца па убијен у ватреном окршају ФОТО

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *