„Панцири-С1“ за један дан уништили преко 100 крстарећих ракета

Панцир-С1 Т-122

Посаде које опслужују хибридне ракетно-топовске системе „Панцир-С1“ извеле су војну вежбу, у којој је уништено више од 100 крстарећих ракета условног непријатеља. Вежбу су реализовала јединице Јужног војног округа које се налазе на полуострву Крим- саопштила је информативна служба округа.

 „Преко 100 циљева условног непријатеља су уништиле ПВО јединице опремељене хибридним ракетно-топовским системима кратког домета 96К6 „Панцир-С1“ ,које се налазе у саставу Јужног војног округа на полуострву Крим. Ова активност је реализована у оквиру једнодневне војне вежбе у којој је главни циљ био борба са непријатељским крстарећим ракетама и беспилотним летелицама“- наводи се у саопштењу које је пренео руски интернет портал ТАСС.

Панцири
ГОТОВА НОВА РАКЕТА ЗА МИ-28НМ: Уништаваће непријатеља на даљини и до 25км [ФОТО]

У даљем саопштењу се наводи да су ракетне посаде ПВО имале задатак да детектују, прате и униште малогабаритне ваздушне циљеве који су се кретали веома ниско, подзвучном крстарећом брзином.

96К6 „Панцир С1” је противваздухопловни хибридни ракетно-топовски систем кратког домета намењен за заштиту цивилних и војних објеката од напада свим савременим и перспективним средствима ваздушног напада, у свим метео условима без обира на доба дана (дан/ноћ), при масовној употреби противничких система за противелектронску борбу. Ракетама може да гађа циљеве на даљини 20км/ висини 15км, док топовима покрива даљину до 5000 метара. Топови дејствују брзином од око 4,800 граната у минути. Захваљујући својој универзалности систем се може употребити и против копнених и надводних циљева.

Панцир-С1
ПРЕЛАЗАК ИЗ КРАТКОГ У СРЕДЊИ ДОМЕТ: На сајму „Армија-2019“ први пут ће јавно бити приказан „Панцир-СМ“

Једнодевна бојева гађања која за циљ имају обучавање ПВО посада за борбу против крстарећих ракета и беспилотних летелица, изводе се на више од 30 војних полигона који се налазе на територији која потпада под одговорност Јужног војног округа. Укупно је ангажовано око 1,500 војника и официра, са око 50 јединица борбене технике, која се састоји од система ПВО, борбених бродова и авиона.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *