На ТВ “Россия-1” се појавили будући српски хеликоптери [ВИДЕО]

Россия-1

На државном тв-каналу Россия-1 приказан је процес склапања војно-транспортних хеликоптера Ми-17В-5 који су намењени опремању Војске Србије. Поред ових хеликоптера српска војска је набавила и хеликоптерско ударно одељење које се састоји од „летећих тенкова“ Ми-35М

Државни тв-канал Россия-1 емитовао је видео-репортажу посвећену најновијим достигнућима руског војно-индустријског комплекса. На њему су се нашли и кадрови на којима се види комплетирање војно-транспортних хеликоптера Ми-17В-5 који се раде по наруџби која је дошла из Србије.

Россия-1
Процес склапања војно-транспортних хеликоптера Ми-17В-5 Россия-1

Ми-17В-5 представља савремени вишенаменски војно-транспортни хеликоптер намењен превозу људства, а такође и терета, и то како у простору унутар кабине тако и на спољним носачима. Поред тога овај хеликоптер може да се примени и у класичним борбеним мисијама, јер је оспособљен да носи и убојна средства. Летелицом управља 3 члана посаде.

Његова укупна носивост износи и до 4,500 кг терета. Може да транспортује до 36 путника, или 24 војника са пуном ратном опремом. Такође, у операцијама евакуације рањеника на носилима, може да прими до 12 тешко повређених војника.

Россия-1
процес склапања војно-транспортних хеликоптера Ми-17В-5 Россия-1

Погонска група се састоји из два турбо-елисна мотора Климов ВК-2500 који генеришу излазну снагу од 2700кс. Ови мотори обезбеђују да хеликоптер под пуним теретом достигне брзину од 262 км/ч. Капацитет резервоара и економичност мотора омогућавају хеликоптеру практични долет и до 700км. Ови хеликоптери се налазе у наоружању 890.мешовите ескадриле „Пегази“, која се налази у саставу 204.ваздухопловне базе која је базирана на аеродрому Батајница.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Share:

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *