Српска војска се на војним камионима ФАП припрема за далек пут у Русију [ВИДЕО]

Српска војска се на војним камионима ФАП

На Делиблатској пешчари која се налази недалеко од Београда увежбавају се такмичарске посаде Војске Србије које ће за који дан да крене пут Републике Тива, која се налази крајњем истоку Руске Федерације. Припреме се реализују на војним камионима ФАП (1118/2228) као и оклопним аутомобилима Humvee


Најбољи возачи које се налазе у јединицама Војске Србије, налазе се на завршном делу припрема пред полазак на далек пут. Ради се о одабраној групи војника која је селектирана на основу резултата са такмичења војних возача, који су недавно одржани у Краљеву. Први део припрема је реализован на брдско-планинском земљишту у Централној Србији, док се други део припрема померио у Војводину, где доминира равничарски терен. Српске посаде се припремају на војним камионима домаће производње ФАП (Прибој) на моделима 1118 и 2228, као и на оклопном аутомобилу америчке производње типа Humvee.

Припреме су се изводиле на песковитом и каменитом терену, неретко и по киши. Екипу која ће учествовати на Међународним војним играма у Руској Федерацији краси и добра атмосфера на унутрашњем плану, што је веома важно пред оваква такмичења.

Пред српским војним возачима биће четири трке: индивидуална, трка по карти, трка са провером ватрене оспособљености и екипна трка. Трке се изводе у различитим теренским условима, на релацијама од 150 до 250 километара.Такмичење “Војни рели” реализује се на руским војним возилима 4×4 ТИГАР и војним неборбеним возилима категорија 4×4 и 6×6 КАМАЗ или УРАЛ- преноси званични сајт српског Министарства одбране.

Т-72МС Србија
УЖИВО ИЗ НИША: Приказан модернизован основни борбени тенк Т-72Б3? (званично Т-72МС)

Завршним припремама возача су осим минитистра одбране Александра Вулина присуствовали и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, као и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

На Међународним војним играма припадници Војске Србије учествоваће у три дисциплине: „Тенковски биатлон“, „Војни рели“ и „Снајперска граница“. Прве две дисциплине реализују се у Руској Федерацији, а трећа у Републици Белорусији. Конкретно, „Војни рели“ одржава се од 27. јула до 11. августа, на крајњем истоку Руске Федерације, у Републици Тива, а припадници Војске Србије се у овој дисциплини такмиче по први пут.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *