Бомбаш самоубица разнео возило хрватске војске

Напад на хрватске војнике у Афганистану

Према првим подацима на хрватске војнике који су се налазили у блиндираном возилу залетео се бомбаш самоубица који се налазио на мотору. Од последица страховите експлозије три припадника хрватске војске су тешко рањена, а једном се боре за живот.

Како су известили на ванредној конференцији за медије у МОРХ-у (Министарство одбране), јутрос је у Кабулу дошло до инцидента у коме је бомбаш самоубица напао на хрватске војнике који су се налазили у блиндираном возилу.

НАТО Украјина БМД-2
ТРАГЕДИЈА У ЛАВОВУ:Пред очима НАТО официра потонуо украјински гусеничар са све посадом

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Тим поводом се огласио и хрватски министар одбране Дамир Крстичевић, који је прецизније говорио о детаљима овог напада. Према његовим подацима, ради се о изолованом нападу у коме су рањена три припадника хрватске војске. Један је задобио тешке телесне повреде главе, и тренутно се лекари боре за његов живот. И остала два војника су задобила тешке телесне повреде у којима су углавном страдали екстремитети. Ови војници су збринути и налазе се ван животне опасности.

Хрвати испоручили хиљаде униформи
САВЕЗНИШТВО НА ДЕЛУ:Хрвати испоручили неколико хиљада борбених униформи за тзв. косовску војску

Конкретно, напад се десио у рејону кампа Лион у 08.45ч изјутро по локалном времену. На возило у коме су се налазили хрватски војници залетео се троцикл са бомбашем самоубицом.

Иначе, ради се о млађим припадницима хрватске војске старим између 26-32 године. После медицинског збрињавања и стабилизације њиховог стања очекује се њихов хитан трансфер назад у Хрватску.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *