КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Руски научници започињу обиман пројекат развоја космичког бојевог ласера

Руски научници космички ласер

Ваздушно-космичка војска ће у перспективи моћи да се опреми ласерско-оптичким борбеним јединицама, које ће бити размештене на космичким апаратима. Њихов основни задатак ће бити борба против непријатељских сателита, али и против интерконтиненталних балистичких ракета у почетној фази њиховог лета. Наиме, руски научници раде на пројекту претварања сунчеве енергије у довољно снажан ласерски сноп који ће моћи да прозрокује фатална оштећења

 „Руски научници заузимају водеће место када је у питању област теоретских истраживања, док САД имају за сада више успеха у примени ласерског оружја. У ближој перспективи Русија се спрема да развије ново ласерско оружје које ће користити сателити, које ће по својим укупним техничко-тактичким перформансама превазићи америчког аналога“- сматрају војни експерти који пишу за кинески интернет портал Sina.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Ово ће бити могуће због тога што се амерички научници који раде на развоју ласерског оружја, сусрећу са озбиљним проблемима. Рецимо после емитовања ласерског снопа, америчком ласерско-оптичком комплексу је потребно чак 20 часова да поново акумулира довољно енергије да би извео успешно дејство. Овде је најкритичнија тачка снабдевање једног оваквог система довољном количином електричне енергије, која тешко може да се обезбеди чак и из моћних генератора смештених на велике бродове, а камоли на малим летећим платформама које се крећу у земљиној орбити.

Амерички пилот и руско тајно оружје "Светлосна купола"
ДА ЛИ СУ СОВЈЕТИ ЕКСПЕРИМЕНТИСАЛИ СА ТЕСЛИНИМ ОРУЖЈЕМ: Амерички пилот изнео детаље сусрета са „Светлосном куполом“

Рекло би се да су Руси спремније кренули у свој пројекат стварања енергетских и ласерско-оптичких система космичког базирања. Наиме, руски научници раде на пројекту претварања сунчеве енергије у довољно снажан ласерски сноп који ће моћи да прозрокује фатална оштећења. Комплексна оптичка склопка ће бити интегрисана на орбиталне сателите. Претпоставка је да ће сви елементи важни за почетак имплементације овог пројекта бити готови до краја 2020.године, када ће мултидисциплинарна група врхунских руских научника кренути у обиман посао.

С-500
ЗАПАДНИ МЕДИЈИ: С-500 ће обесмислити употребу НАТО авијације у Европи

Подсећамо вас, да је у децембу прошле године Министарство одбране РФ обавестило јавност, да је нови бојеви ласерски комплекс „Пересвет“ ушао у фазу опитно-борбеног дежурства. Техничко-тактичке карактеристике овог комплекса као и тачна локација његове опитно-бојеве експлоатације је у режиму државне тајне. Извесно је да је његова главна ударна карактеристика са којом уништава потенцијалне мете – фокусирани ласерски сноп. Он је у стању да на пример, прогори оплату ваздухопловне бомбе или крстареће ракете, и иницира њено експлозивно пуњење или онеспособи опто-електронски део опреме који је од виталног значаја за њено навођење.

Извор

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *