Војска представља 10 оклопних возила БРДМ-2 које је Србија добила из Русије

БРДМ-2 Србија представљање

У складу са Војно-техничким споразумом, договореним између председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина, у Србију је стигло 10 оклопно-извиђачких возила БРДМ-2 у уговореном року и без било каквих транспортних проблема


Приказ наоружања и војне опреме одржаће се у Нишу где ће се председнику Србије и јавности показати нова оклопно-извиђачка возила БРДМ-2- преноси интернет портал државне телевизије РТС.

Оклопни извиђачки аутомобил БРДМ -2 намењен је извиђању у свим условима на копну и на води. Оклопљен је са чеоне стране оклопом дебљине 14 мм, са бочне стране оклопом дебљине 7 мм и са подне стране од 8 мм. 

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Додатна балистичка заштита састоји се од 20 плоча дебљине 6 мм и омогућује заустављање метка 7,62 мм и 12,7 мм са свих страна. Предња страна оклопа штити од метка 14,5 мм на удаљености од 300 м. 

На поду возила постављен је противмински тепих чиме је побољшана противминска заштита. 

Наоружан је митраљезима 14,5 мм КПВТ чија је брзина гађања 600 метака у минуту и 7,62 мм ПКТ са брзином гађања 700 метака у минуту.

Систем за управљање ватром омогућава стабилизацију наоружања и нишанских справа приликом гађања, аутоматско праћење осе наоружања са осом нишанске справе, блокирање електропрекидача када се наоружање налази у положају небезбедног отварања ватре и довођење наоружања у положај за попуну.

Детекција циља до пет километара 

На возило је уграђена једна троканална панорамска стабилисана справа командира, која омогућује детекцију циља до пет километара дању и до три и по км ноћу, а распознавање циља по дану до 2,7 километара и ноћу до 1,5 километара.

Поред ње, уграђена је и справа нишанџије, која је спрегнута са митраљезима КПВТ 14,5 мм и ПКТ 7,62 мм.

Поред две справе возило поседује и 6 телевизијских камера, које члановима посаде омогућују осматрање у видном делу дана, за време падавина и у сумраку.

Српски БРДМ-2
НА ГРАНИЦИ МИТРАЉЕЗА И ТОПА:Које ће проверено оружје красити српске оклопњаке БРДМ-2?

Слика се приказује у црно-белој боји на 4 мулти-функционална панела. Посада се састоји од пет чланова, а то су командир, возач, нишандџија и два извиђача.

Савлађује вертикални нагиб од 30 степени, а бочни 25 степени.

Брзина кретања по асфалтном путу износи 90 до 100 километара на час, а по земљаним путевима 40 до 50 километара на час.

Радијус кретања износи 1500 километара.

Приказ оклопних возила одржаће се у касарни “Мија Станимировић”.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *