ТЕНКОВСКИ БИАТЛОН-2019: Погледајте учешће српске посаде на полигону Алабино [ВИДЕО]

Биатлон

Првог дана такмичења „Тенковски биатлон – 2019“ копља су укрстиле тенковске посаде војски Белорусије, НР Кине, Азербејџана и Србије. У наредном тексту можете да видите свеже монтиран видео-материјал на коме је извдојено учешће тенковске посаде Војске Србије као и њен коначни резултат

На тенковском полигону у Алабину (Московска област) завршена је прва индивидуална трка у оквиру такмичења АрМИ-2019 „Тенковски биатлон“.

Прво место је заузела посада НР Кине која је трку завршила са одличним резултатом 00:21:01. На другом месту се нашла белоруска тенковска посада која је такође остварила одличан резултат 00:21:53. Трећа је била тенковска посада Војске Азербејџана која не циљ стигла са солидним резултатом 00:24:26, док је данас подбацила тенковска посада Војске Србије која се није прославила заузевши последње место са резултатом 00:32:14.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Овако лош пласман је резултат неприхватљиво лошег гађања из тенковског топа, спрегнутог митраљеза и тешког митраљеза 12,7мм који се налази на куполи тенка Т-72Б3. Једноставно, ништа нам није полазило за руком. Услед тога смо прикупили веома велики број казнених кругова, који су резултовали оваквим исходом. Овај резултат је могао бити и још лошији да нисмо имали возача који је смелом вожњом колико-толико „испеглао“ промашаје наших нишанџија. У сваком случају у односу на учешћа из претходних година, овај резултат се може оценити као лош.

За очекивати је да ће наредна тенковска посада поправити утисак и далеко боље репрезентовати Србију. Свакако да је тако нешто могуће уколико се радикално поправи концентрација приликом гађања.

„Тенковски бијатлон- 2019“ ће трајати до 17.августа на полигону Алабино који се налази у Московској области. На њему ће учешћа узети 25 земаља: Русија, Азербејџан, Ангола, Јерменија, Белорусија, Венецуела, Вијетнам, Зимбабве, Иран, Казахстан, Киргизија, Кина, Куба, Кувајт, Лаос, Мјанмар, Монголија, Сирија, Србија, Судан, Таџикистан, Уганда, Узбекистан, Шри-Ланка и Јужноафричка Република.

Атлет оклопни аутомобил Русија
ТЕЖАК ТЕСТ ЗА „АТЛЕТ“: Пуцаће из свог расположивог оружја по њему и подметати мине под точкове

Он се састоји из три етапе. Прва етапа представља индивидуалну трку, и у њој учествују све тенковске посаде. У другој етапи учествују по три тенковске посаде из једне државе које користе један тенк, а које се међусобно ротирају. И у финалној етапи штафете учествују четири тенковске посаде.

Такмичење је као што видимо веома захтевно, а конкуренција нимало није слаба. Штавише, она је из године у годину све јача. За очекивати је да се ове године поставе и нови рекорди у савлађивању тенковског полигона. Први фаворит за освајање такмичења је екипа руске армије.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *