ФСБ уништио терористу у Републици Ингушетији ВИДЕО

ФСБ операција Ингушетија

У специјалној противтерористичкој операцији у Малгобекском рејону Републике Ингушетије ликвидиран један терориста. Бандит је планирао извођење терористичког напада у овом региону Руске Федерације. Ово су пренели регионални органи ФСБ.

Обавештајном активности органа ФСБ лоцирано је једно лице које је покушавало да врбује групу младића у циљу образовања терористичке групе, као и њиховог евентуланог слања на територију Сирије. Његова активност је примећена у селу Возненско, где је исти лоциран у једној трошној кући. Локална команда ФСБ је у складу са оперативним подацима са терена у 04:30 изјутра увела режим КТО на простору овог села.

Група од око 30 специјалаца је брзо опколило објекат и позвало терористу да га сместа напусти са високом подигнутим рукама. Међутим, на овај позив је одговорено ватром из аутоматског наоружања.Прешло се на активну фазу операције у којој је отпор брзо елиминисан. У кући је поред аутоматског оружја пронађено и импровизовано експлозивно средство намењено за терористички напад.

Полиција
ДРЗАК НАПАД У ЧЕЧЕНИЈИ: Заклао полицајца па убијен у ватреном окршају [ФОТО]

Идентификацијом леша се установљено да се ради Павелу Јурјевичу Загилову (р.1981.године) који је био агент терористичке организације Исламска државе. Он је које је покушао да врбује групу младића у циљу образовања терористичке групе, као и њиховог евентуланог слања на територију Блиског Истока. Ова група је имала циљ и да напада на позиције локалних полицијских снага које су се налазиле на територије Републике Ингушетије, али и шире.

Поред леша погинулог терористе пронађена је аутоматска пушка и неколико оквира са муницијом. Кућа у којој се налазио у великој мери је девастирана, али су се могли видети и догорели остаци ултрадикалне исламистичке литературе.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Међу припадницима противтерористичког тима ФСБ није било губитака.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *