Руска вођена бомба КАБ-250 разнела терористички тенк у парампарчад ВИДЕО

Бомбародвање Сирија КАБ-250

На интернет ресурсима се појавио видео, на коме је приказано дејство високопрецизног оружја класе ваздух-земља против основног борбеног тенка којег су користили терористи у Сирији. По свему судећи удар је извршен руском навођеном бомбом КАБ-250.Такође, приказано су и видео снимци на којима се види покушај напада групе терориста која је том приликом неуспешно употребила „џихад-мобил“.

Тенк је уништен у рејону насељеног пункта Џубајин. Наиме, група од око 250 терориста “Хајат Тахрир аш-Шам” је покушала да нападне истурене групе сиријске армије, и одбаци их што даље од овог места. Терористе су подржавала два тенка, три оклопна аутомобила и седам специјално модификованих теренаца са тешким митраљезима. У једном моменту је по овој групи дејствовала авиајција, која је захваћени тенк уништила вођеном бомбом КАБ-250. Од силине експлозије тенк се разлетео у парампарчад. После овог удара терористи су прекинули даље офанзивно деловање и повукли се на полазне позиције.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

 

Оба видео снимка је публиковало руско Министарство одбране на свом Јутјуб каналу. Кадрови су снимљени из ваздуха. По свему судећи камера је била постављена на извиђачку беспилотну летелицу.

На другом видео материјалу је приказан фрагмент борбе, у којој је групација од око 400 терориста уз подршку три тенка, четири борбена возила пешадије БВП и десет пикапова са тешким митраљезима, извела напад на предње делове сиријске војске. Захваљујући бројчаној надмоћности, ова група је успела да образује клин у сиријској одбрани дубине 500 метара. У следећој фази напада, они су покушали да кроз отворену брешу уведу један „џихад-мобил“ који је успешно уништен противтенковском вођеном ракетом.

КАБ-500 Сирија
ПОПУТ ХИРУРГА: Авио-бомба КАБ-500 уништила терористички циљ у урбаној зони [ВИДЕО]

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *