УКРАЈИНА: Волошин најавио продор украјинске војске у дубину руске територије и заузимање Ростова

Волошин најавио заузимање Ростова

Бивши портпарол Генераштаба украјинске армије (ВСУ) Владислав Волошин је упозорио да ће јединице под контролом Кијева избити до Ростова-на-Дону, уколико проруске јединице из Донбаса отпочну најављену офанзиву на украјински главни град

Повод за овакву изјаву Волошина била је информација која се појавила на интернету, по којој милиције ДНР и ЛНР планирају почетак офанзиве ширих размера на правцу Кривој Рог-Кременчуг-Полтава-Кијев. Волошин сматра да је успех овакве офанзиве немогућ, пошто је ВСУ једна од најопремљенијих и најбоље организованих армија на свету, спремна не само да се успешно одбрани од агресора, него и да пређе у жесток контранапад. „Одговор који би том приликом уследио, могао би да дође до Ростова-на -Дону (град на територији Русије)“- упозорава Владислав Волошин а преноси интернет портал donday.ru.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

За сада није познато ко је креатор информације која наговештава офанзиву бораца ДНР и ЛНР на Кијев. Постоје оправдане сумње да је њен аутор повезан са Кијевом, у циљу даљег заоштравања ситуације на истоку земље, која може да наруши тешком муком стечено примирје.

Подсећамо да ово није прва претња која долази из Кијева, а у којој се говори о нападу на Русију. Украјински националисти желе да нападну Крим, и стално оптужују Русију за распиравање конфликта у Донбасу. Последња кап у чаши пуне жучи је оружани конфликт у Азовском мору. Бивши заменик министра за саобраћај Јелизаров има отворене аспирације ка руским територијама. Он је рекао да ће се поред Доњецка и Луганска, Кијеву прикључити Краснодарски и Ростовски крај. „Људи који живе на овом простору ће знати да њихове комшије Украјинци имају јак животни стандард, да имају могућност да путују по целом свету, уз примања по две хиљаде евра месечно“.

ФСБ операција Ингушетија
ФСБ У АКЦИЈИ:Уништење терористе Исламске државе у Републици Ингушетији ВИДЕО

Са друге стране одређена група украјинских експерата је уверена, да ће се Русија распасти на више самосталних територија услед бројних регионалних и националних нетрпељивости на унутрашњем плану.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *