Ростех по први пут представио експортну верзију дрона „Корсар“

Дрон Корсар

Холдинг „Росэлектроника“ која се налази у оквиру државне корпорације Ростех представило је на авио-космичком сајму МАКС-2019 експортни модел беспилотне летелице „Корсар“. Овај летелица је добила сву неопходну пропратну документацију која јој омогућава извоз у друге земље света, тако да ће бити понуђена потенцијалним иностраним наручиоцима

Комплекс „Корсар“ је развила компанија КБ „Луч“ (улази у састав холдинга „Росэлектроника“). У експортној верзији овај дрон обезбеђује радијус дејства од најмање 100км. Максимална брзина летелице се креће у распону од 100-180 км/ч, а дужина лета може достићи 7,5 часова. Радна висина летелице се креће у распону од 100-4000 метара. Полетна маса је 200кг, распон крила 6,5 метара, а дужина апарата 4 метра. „Корсар“ од опреме може имати блок са опто-електронским уређајима, радарском станицом, компјутеризованом аерофотокамером, метеролошком опремом, а такође и транспортним модулом.

Како преноси званични интернет сајт Ростех-а, главна предност комплекса „Корсар“ је његова отворена архитектура. Летелице се веома лако може адаптирати на извођење читавог спектра задатака. Од употребе у метеорологији и аерофото снимању терена, па до детекције циљева и транспрота терета. На овај начин, бпл „Корсар“ замењује практично целу флоту дронова различите специјализације.

У оквиру пројекта „Корсар“ направљен је и иновациони систем за генерисање електричне енергије, минијатурна склопка за стартовање мотора и електронски регулатор његовог рада.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Друго, бпл „Корсар“ има могућност оперисања у мрежноцентричном облику организације у размени информационих података, која се користи за везу дрона са центром управљања и другим корисницима њених услуга. Комуникациони систем који се налази на „Корсару“ обезбеђује и повезивање са другим типовима ваздушних и земаљских објеката. Том приликом се користи високозаштићен облик везе, који је веома поуздан и брз.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *