Почела серијска производња лаког ловца 4++ генерације МиГ-35

МиГ-35

Серијска производња новог ловца 4++ генерације Миг-35 је већ започела, рекао је генерални директор РСК „МиГ“ Иља Тарасенко. Комбинација повољне цене и изузетних техничко-тактичких карактеристика заинтересовале потенцијале купце из великог броја земаља

 „Ми се надамо да ћемо у скорије време потписати нову уговор за испоруку неколико десетина додатних летелица МиГ-35. У сваком случају њихов број зависи од потребе наших наручилаца“ – преноси речи првог човека ваздихопловне компаније „МиГ“ интернет портал РИА Новости.

Он је додао да су за набавку борбеног авиона МиГ-35 заинтересоване земље из Југоисточне Азије и Блиског истока.Недавно је саопштено да је за МиГ-35 заинтересована и Турска.

Ваздушно-космичка војска (ВКС) руске армије је добила прве примерке авиона МиГ-35 почетком јуна ове године. Очекује се да до краја 2019.године ВКС добије још четири ове летелице –преноси интернет портал Взгљад.

Најновији производ компаније “МиГ” представља вишенаменски ловачки авион 4++ генерације. Резултат је дубоке, свеобухватне модернизације борбених апарата МиГ-29К/КУБ и МиГ-29М/М2. Превасходно је намењен за остваривање апсолутне ваздушне превласти на малим и средњим раздаљинама (тактички ловац). Поред примарне ловачке улоге, овај авион је оспособљен и да изводи веома прецизне нападе по земаљским и поморским снагама непријатеља, па се може сврстати и у категорију ловца-бомбардера.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Иновативним конструкторским решењима, знатно је увећана борбена носивост убојног терета, а интеграцијом јачих а истовремено економичнијих мотора и додатног простора за гориво, увећан је његов оперативни борбени радијус.

Претпоставка је да ће у наредној деценији овај авион у већем броју ући у руске ваздухопловне јединице (ВКС). Обим набавке неће заостајати за авионима ознаке „Сухој“. Према различитим проценама, Министарство одбране Руске Федерације је спремно да концерну „МиГ“ понуди уговор о набавци између 70-80 авиона МиГ-35. Уговор би требао да се реализује  до краја 2027.године. Руска ваздухопловна индустрија очекује да овај авион направи одличан резултат и када је у питању извоз.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *