Млади пилоти Војске Србије извели елементе блиског ваздушног боја на ловцима МиГ-29

Миг-29 Батајница

У овој демонстрацији су учествовала два ловца четврте генерације МиГ-29 које Војска Србије има у свом наоружању. Ради се о летелицама које су намењене за извођење ловачко-пресретачких задатака. Његов главни циљ је успостава превласти у ваздушном простору

Поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Батајници реализовао се приказ “Слобода 2019”. У њему је приказана и демонстрирана најсавременија војна техника коју у овом моменту поседују јединице Војске Србије. Ту су се могли видети најновији производи домаће војне индустрије која бележи осетан опоравак, али и савремена борбена техника која је набављана из иностранства. Своју улогу је имао и ловачки авион МиГ-29.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

У динамичком приказу војне вежбе виђени су и ловачки авиони МиГ-29. Ове летелице су имитрале приказ блиске ваздушне борбе један на један. Један авион се бранио тј. покушавао да изађе из неповољне позиције, док је други био у улози нападача.

Приказ ваздушне борбе су извели најмлађи пилоти ВС који су у Руској Федерацији завршили преоубуку за управљање ловцима МиГ-29, као и елементе напредне обуке. Овај програм је завршен пре свега месец дана. Ова група младих пилота ће чинити окосницу српског ратног ваздухопловства у деценијама које долазе.

Током блиске ваздушне борбе се изводе гранични летни маневри у вертикалној и хоризонталној равни ради остваривања што боље позиције у односу на свог противника. Масовно се примењују и топлотни мамци.Напад се углавном остварује самонавођеним суперагилним ракетама кратког домета Р-73 и Р-60М, а ређе и топовским наоружањем.

Батајница Ми-35м
На аеродрому Батајница забрујала два “летећа тенка” Ми-35М!

Очекује се да после модернизације српски ловци добију стандард 4+ (верзија СМ(Т)). Српска 29-ка ће имати снажнији радар, модернизовани нападно-навигацијски комплекс који ће омогућити напад на ваздушне, али и земаљске циљеве. У складу са тим, модернизовани МиГ-29 ће бити опремљен далеко широм гамом убојног наоружања класе ваздух-ваздух / ваздух-земља.

Ми-35М хеликоптер
Приказани хеликоптери Ми-35М који догодине стижу у Србију [ВИДЕО]

МиГ-29 је лаки-тактички вишенаменски ловац четврте генерације, који је произведен и уведен у експлоатацију још за време СССР, тачније 1983.године. Његове разне модификације, укључујући и оне које су експортног карактера, налазе се у наоружању руске армије али и великог броја земаља. Аеродинамички, ради се о ефикасној ваздушној летелици са великим могућностима када је у питању даља модернизација. 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *