ВИДЕО:Демонстранти у Чилеу демолирали полицијску марицу

Демонстранти Чиле

На видео снимку се види сукоб између демонстраната и полиције у главног граду Сантјагу. Демонстранти су успели да зауставе једне полицијско возило кога су покушали да запале молтовљевим коктелом. Потом је уследио страховит напад групе од неколико десетина људи опремљених палицама и каменицама. Они су по свему судећи нанели тешке повреде полицајцима коју се се налазили у возилу. 

Чилеанска влада је одлучила да продужи ванредно стање у градовима на северу и југу земље, пошто је у таласу насиља и подметнутим пожарима током викенда страдало најмање седморо људи.Министар унутрашњих послова је рекао да се у недељу догодило 70 “тешких насилних инцидената”, укључујући 40 случајева пљачки супермаркета и других компанија. У свим тим акцијама демонстранти постају све агресивнији.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

“Одлука о продужењу ванредног стања донесена је због ескалације насиља и вандализма”, рекао је министар Андрес Чадвик, а преноси Ројтерс.

Главни град Чилеа и друге велике градове већ данима потресају нереди чији је “окидач” било подизање цена карата у метроу.После су демонстранти протестовали и због високих трошкова живота и неједнакости, јер су у тој земљи здравство и образовање готово потпуно приватизовани.

Бомба КАБ-500 Сирија
Погледајте како је руска навођена бомба са земљом сравнила један терористички објекат [ВИДЕО]

Чилеански председник Себастиан Пинера у суботу је поништио одлуку о подизању цене карата, али је увео ванредно стање у Сантијагу.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *