Погледајте радост јужноафричког дечака приликом слетања руског бомбардера Ту-160 [ВИДЕО]

Ту-160 Јужна Африка

Руски стратегијски бомбардери Ту-160 „Бели Лабуд“ су у пратњи ловачких авиона јужноафричког ваздухопловства  успешно слетели на писту ваздухопловне базе ‘Вотеркулф’ која се налази у непосредној близини главног града Преторије.

Авио-група Ваздушно-космичких снага Русије коју чине два стратегијска ракетоносца Ту-160, путнички авион за дуге релације Ил-62 и тешки војно транспортни авион Ан-124 ‘Руслан’, слетели су у Јужноафричку Републику. Циљ ове посете је даље развијање билатералне војне сарадње између две државе. Такође, сврха ове посете је што боља међусобна повезаност ваздухопловних снага руске и јужноафричке армије.

Према речима саговорника медијске куће ТАСС, представници руске војске ће данас узети учешћа на семинару који организује јужноафричко Министарство одбране. На њему ће бити разматрана бројна војна питања из сфере одбране. Између осталог, тема овог скупа ће бити нови трендови када су у питању савремена борбена дејства, као и операције потраге и спашавања.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Данас се исто очекује да руске летачке посаде на бомбардерима Ту-160 реализују и свој први лет на небу изнад Јужноафричке Републике. Том приликом домаће ваздухопловне снаге ће им пружити ловачку заштиту. Јужноафричко ратно ваздухопловство у свом саставу има ловце шведског порекла Gripen.

Русија Србија
„АЛА“ У ВАЗДУХУ: Какве ће ракете поседовати руски ловац Су-57

Ту-160 спада у највеће летелице у историји ратне авијације. Ради се о суперсоничном бомбардеру, који има променљиву геометрију крила. Према својој тежини спада у најтеже авионе на свету. Његова максимална узлетна маса достиже 275 тона, док капацитет његовог бомбалука у унутрашњости трупа авиона достиже чак 45 тона убојног терета. Поређења ради, амерички стратегијски бомбардери унутар свог трупа могу да понесу између 22,7 тона (B-52) – 34,0 тона (B-1B).  B-2 „Spirit“  има капацитет унутрашњих спремика до 27 тона убојног терета. Упркос томе, Ту-160 може да достигне максималну брзину лета од 2230 км/ч, и да се попне на висину од 21,000 метара.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *