УБИЦА РУСКИХ БРОДОВА:украјинска војна индустрија представила ракету „Молнија“

Украјинска војна индустрија

Украјинска војна индустрија, тачније конструкторски биро „Южное“ представио је свој нови производи. Реч је о суперсоничниој противбродској ракети „Молнија“. Она ће по речима украјинских произвођача бити намењена за „заштиту од Русије“.

Украјинска војна индустрија је представила нову ракету на сајму наоружања „Оружие и безопасность – 2019″. Њена шира видео-презентација се налази на Јутјуб каналу Обзор ТВ-преноси интернет портал РИА Новости.

Према речима представника украјинске војне индустрије, ракета ће моћи да достигне брзину од 2,000-2,500 км/час. Њена основни корисници ће бити јединице украјинског ратног ваздухопловства. Ради се о противбродској ракети класе ваздух-море, коју ће носити авиони Су-27 и Су-24М. Ове летелице се налазе у наоружању украјинске армије.

Украјинска војна индустрија за сада није објавила техничко-тактичке карактеристике ове ракете. Међутим, украјински војни експерти сматрају да ће по параметру ефективног домета и максималне брзине „Молнија“ превазићи руске ракете Х-31.

Домаћи војни експерти сматрају да се ради о пројектилу против кога нема адекватне одбране. Она по том параметру нема аналога у свету- саопштава украјински војни експерт Олег Жданов. Наиме, он сматра да ће „Молнија“ ефикасно моћи да се супротстави руској Црноморској флоти у Црном мору, као и флотили руских бродова која се налазе у Азовском мору.

Рат Украјина Русија

ВАЗДУШНИ РАТ:Какве шансе имају украјински ловци у сукобу са руским ратним ваздухопловством?

Руски вишенаменски борбени авиони у свом наоружању имају суперсоничне против-бродске ракете класе ваздух-море Х-31М (НАТО кодификација-Crypton). Ове ракете имају домет и до 160 км, а њихова крстарећа брзина је већа од 2,5 маха.Ракета Х-31 је опремљена бојевом главом тежине око 100 кг високобризантног експлозива, што представља велику опасност за све површинске бродове депласмана до 5000 тона. Ракете је веома отпорна на системе за против-електронску борбу.

Author: URAN

1 thought on “УБИЦА РУСКИХ БРОДОВА:украјинска војна индустрија представила ракету „Молнија“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *