Аустралци представили веома интересантан уређај за борбу против беспилотних летелица

Уређај са борбу против беспилотних летелица

Аустралијска компанијa представила веома компактан уређај за борбу против беспилотних летелица. Занимљиво је да се ово средство може накачити на аутоматску пушку попут ласерског обележивача циља или потцевног бацача граната.

Аустралијска компанија Zone Advanced Protection Systems представила је своју гаму производа која је намењена борби против беспилотних летелица. Посебну пажњу вашег аутора, привукао је компактан уређај који се налазио на макети аутоматске пушке М-4 (види насловну фотографију).

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

За сада нису познате техничко-тактичке карактеристике овог уређаја, али су зато интересантне његове димензије. Претпоставка је да његова маса релативно мала с обзиром да се ради о средству које се састоји од електронике, и чврстог кућишта од високотпорне пластике.

Ово омогућава да скоро сваки припадник оружаних снага добије нову тактичку могућност, јер се ново средство може накачити на аутоматску пушку попут других елемената опреме (рефлексни нишани, тактичке батерије и сл.). Потребно је само да аутоматска пушка буде опремљена Пикатини шинама на коју се овај уређај може накачити.

Уређај са борбу против беспилотних летелица
Поглед изблиза; Додатак за аутоматску пушку за борбу против беспилотних летелица

У последње време смо сведоци велике експанзије беспилотних летелица приликом извођења борбених дејстава. Посебну опасност представља њихова доступност коју користе многобројне терористичке али и криминалне групе.

Српски "Драгунов"

СРПСКИ “ДРАГУНОВ” У ПРОЈЕКТУ 1500+: Током обиласка ВТИ приказано десантно одељење “Соколова”

Они ове летелице користе за извођење високопрецизних напада на своје супарнике и припаднике служби безбедности. Том приликом се дронови користе обично у две варијанте. Као ударна беспилотна летелица која носи убојна средства, или као класична камиказа која се залеће у циљ и активира своје експлозивно пуњење.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *