ТРИПОЛИ:„Панцир-С1“ оборио америчку беспилотну летелицу MQ-9 ?

"Панцир-С1" Србија бојево гађање Триполи

Хибридни ракетно-топовски ПВО систем кратког домета „Панцир-С“ оборио је америчку беспилотну летелицу MQ-9 „Reaper“. Инцидент се десио изнад либијског града Триполи. Ову информацију је објавио интернет портал Freedom-news позивајући се на либијске изворе.

Триполи [Либија] – Данас се појавила вест о обарању једне беспилотне летелице за коју се тврди да припада америчким оружаним снагама. Према писању интернет портала tsn24.ru оборен је беспилотна летелица MQ-9. Ово је потврдила и Команда америчких снага која је задужена за Африку, која је тим поводом објавила и саопштење. У њему се говори да је изнад Триполија оборена једна беспилотна летелица, без прецизирање о којој летелици се конкретно ради сем да није била наоружана.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

 „Дана 21.новембра ове године у рејону града Триполи, изгубљен је даљински управљан летећи апарат. Он је учествовао у операцији процене нивоа безбедности и праћења екстремистичке активности. Ове активности имају изузетно велики значај за успешну борбу са тероризмоим на територији Либије“ – наводи се у саопшштењу које је пренео извор.

МиГ-23

“ПАНЦИР-С1” НАШАО НОВУ ЖРТВУ:У Либији оборен МиГ-23УБ

96К6 „Панцир С1” је противваздухопловни хибридни ракетно-топовски систем кратког домета. Он је намењен за заштиту цивилних и војних објеката од напада свим савременим и перспективним средствима ваздушног напада. Ефикасан је у свим метео условима без обзира на доба дана (дан/ноћ), при масовној употреби противничких система за противелектронску борбу.Ракетама може да гађа циљеве на даљини 20 км/ висини 15 км, док топовима покрива даљину до 5.000 метара. Топови дејствују брзином од око 4,800 граната у минути. Захваљујући својој универзалности систем се може употребити и против копнених и надводних циљева.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *