Јеменски Хути ПВО ракетом оборили ударни хеликоптер АН-64 „Апач“

Хеликоптер AH-64 Apache

Хеликоптер је оборен недалеко од саудијско-јеменске државне границе. Први подаци говоре да је летелица оборена дејством лаког преносног ракетног лансера ЛПРС. Она је после пада у потпуности изгорела. Том приликом су погинула оба саудијска пилота.

Јеменски Хути су објавили информацију да је у борбама на северу земље оборен један саудијски хеликоптер. По свему судећи реч је о ударном хеликоптеру америчког порекла АН-64 „Апач“. Летелица је оборена ПВО системом кратког домета. По свему судећи у питању је лаки преносни ракетни лансер који се испаљује са рамена (Игла, Стрела-2М).

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Том приликом су погинула оба пилота која су се налазила у летелици. Прилико пада на земљу хеликоптер је у потпуности изгорео.Званични Ријад није потврдио ову информацију.

ОСВ-96

ОСВ-96 НЕ ПРАШТА:Хути уништавају непријатеља руским тешким снајперским пушкама [ВИДЕО]

Уколико је овај податак тачан ово ће бити шести хеликоптер АН-64 који је изгубљен током операције саудијске војске у Јемену. Претпоста.вка је да Саудијска Арабија у саставу своје војске има 3-4 ескадриле ударних хеликоптера AH-64D и AH-64E.

Последњи потврђени инцидент у коме се срушио овај тип хеликоптера, догодио се средином септембра месеца прошле године. Тада је услед наводне техничке неисправности изгубљена једна летелица у ваздушном простору изнад Јемена.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *