ВИДЕО: Руси применили тешку авиобомбу КАБ-1500

Су-34 бомба КАБ-1500

На интернету се појавио видео-материјал на коме се види примена разорне авио-бомбе са ласерским навођењем КАБ-1500ПР. Бомбу је употребио фронтовски бомбардер Су-34 приликом удара на утврђене терористичке позиције у Сирији

У операцији разарања терористичке подземне инфраструктуре су учествовали фронтовски бомбардери Су-34. Они си том приликом употребили ваздухопловну бомбу високе пенетрације КАБ-1500.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta
Ласерски навођена бомба КАБ-1500ПР је намењена за уништење посебно утврђених и укопаних циљева. То су углавном тешко заштићени командни пунктови, подземна складишта муниције и бункери.

Бомба се на циљ наводи помоћу ласерског снопа. Она је у стању да „продре“ 20 метара у земљу или да пробије армирано-бетонску препреку дебљине три метра, и потом активира своју бојеву главу. Максимална висина лета, до које се примењује ова бомба износи 8000 метара. Максимално одступање од циља је свега четири метра, што је безначајно ако је позната њена разорна моћ.

Тешке ваздухопловне бомбе су се већ неколико пута примениле у Сирији, где су имале максималан учинак. У 2015. години исти авион је са бомбом КАБ-1500 у потпуности уништио позицију у којој се налазила већа група терориста. Целу операцију су покривали ловачки авиони Су-30СМ. Такође, и у априли 2017. године је истом бомбом уништена позиција са терористима у рејону града Идлиб, на северу Сирије.

Град и Ураган Русија

РУСИЈА:Деца и њихови родитељи присуствовали плотунском удару из ВБР „Град“ и „Ураган“ (ВИДЕО)

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *