Интерфакс: До краја овог месеца у Србију стижу ПВО системи „Панцир-С“

"Панцир-С1" Србија бојево гађање Триполи

Русија ће до краја овог месеца испоручити неколико јединица комплекса ПВО „Панцир-С“. Ово је интернет порталу Интерфакс пренео добро обавештен извор из војних структура.

Овај извор је 17.октобра ове године пренео да су две државе потписале купопродајни уговор за набавку ових система. Два дана касније исту информацију је потврдио и руски вице-премијер др Јуриј Борисов. Председник Републике Србије је 25.октобра ове године саопштио да се у кратком временском оквиру очекује набавка система „Панцир-С“.

Руска Федерација не очекује раскид овог уговора услед могућих економских санкција које би САД могле да уведу овој држави, истиче Борисов и додаје да је Србија поуздан партнер.

96К6 „Панцир С1” је противваздухопловни хибридни ракетно-топовски систем кратког домета намењен за заштиту цивилних и војних објеката од напада свим савременим и перспективним средствима ваздушног напада, у свим метео условима без обира на доба дана (дан/ноћ), при масовној употреби противничких система за противелектронску борбу.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Ракетама може да гађа циљеве на даљини 20км/ висини 15км, док топовима покрива даљину до 5000 метара. Топови дејствују брзином од око 4,800 граната у минути. Захваљујући својој универзалности систем се може употребити и против копнених и надводних циљева.

"Панцир-С1" Пасуљанске ливаде
ПВО систем “Панцир-С1” Пасуљанске ливаде

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *