Нападнута база 513.батаљона венецуеланске војске

База

У држави Боливар која се налазе на југу државе нападнута је база венецуеланске армије. Ради се о касарни у којој је смештен 513.батаљон. Овај батаљон је задужен за обезбеђење државне границу између Венецуеле и Бразила.

База је нападнута од стране групе у којој се налазило неколико десетина „терориста“. Њима је пошло за руком да упадну у део објекта где су смештени магацини са наоружањем. Према првим подацима, они су успели са собом да однесу више од 100 аутоматских пушака АК-103. Поред тога је нестало и неколико десетина ручних ракетних бацача Carl Gustav, РПГ, као и сандуци са муницијом.

Министар за телекомуникације у венецуеланској влади је овај напад назвао терористички и за њега оптужио суседни Бразил.

Последњи подаци говоре да је том приликом убијен један венецуелански војник. У потери за нападачима, враћена је и одређена количина наоружања које је украдено.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Постоје и другачије информације да су у нападу учествовали припадници локалних индијанских племена, те да је приликом борбе погинуло пет војника из речно-патролних јединица венецуеланске армије.

Боливар (шп. Estado Bolívar), једна је од 23 државе у Боливарској Републици Венецуели. Обухвата скоро петину површине Венецуеле, али има мање од 1% укупне популације те државе. Покрива укупну површину од 238.000 км ² и има 1.648.110 становника (2011). Његова густина је 0,8 становника по км ².

Главни и највећи град носи исто име као и држава Боливар.

Држава Боливар је богата златом, драгим камењем и ураном. Почетком месеца у ову државу је пристигло 45 руских и 20 кубанских војних специјалиста. Претпоставка је да су ови оперативци распоређени у састав територијалних јединица и одреда специјалне намене FAES који штите државну границу са Бразилом.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *