У Карелији примећени „ганц“ нови ловци Су-35С наоружани ракетама Р-77 и комплексом „Хибини“ [ВИДЕО]

Су-35С Карелија

У Републици Карелији су реализоване прве вежбовне активности у којима учествује недавно формирана ловачка ексадрила састављена од апарата 4++ генерације Су-35С. Приметно је да су ове летелице биле опремљене врхунским наоружањем класе „ваздух-ваздух“ и системима за противелектронску борбу.Ради се о савременом пакету опреме, који поред супериорних летно-техничких карактеристика авиона руском пилоту треба да обезбеди победу у „ваздушном боју“.

У блиском временском периоду ексадрила ловаца Су-35С која се налази у саставу Западног војног округа ће започети циклус обуке са бојевим гађањем. Овај део обуке бити посебно интересантан за пилоте пошто ће се интензивно употребљавати најмодерније ваздхопловно наоружање класе „ваздух-ваздух“ и „ваздух-земља“.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Приметно је да су ловци наоружани ракетама класе „ваздух-ваздух“ средњег домета Р-77 (РВВ-АЕ). Ову ракету је развила чувена руска компанија „Вимпел“ и спада у најсавременије ракете таквог типа у свету.Њен максимални домет досеже и до 110+км (РВВ-СД), а у завршници своје путање се наводи помоћу главе са активним радарским самонавођењем. Њена јединствена конструкција, са препознатљивим решеткастим стабилизаторима, даје јој изузетну енергетско-кинетичку и аеродинамичку способност за ефективну борбу против изразито маневришућих циљева. Максимална брзина ракете је око 4 маха ( 4,250 км/ч).

За њу нема ограничења у употреби, без обзира на доба дана (дан/ноћ), сложене метереолошке услове, активно ометање од стране непријатељских противелектронских средстава. Вероватноћа уништења циља на максималним даљинама које су пројектоване за ову ракету износи 0,6-0,7. Дакле, са две лансиране ракете погодак би био неизбежан, а циљ уништен.

На снимку се могу видети и контејнери система за противелектронску борбу „Хибини“ који се налазе на врховима крила, са карактерисичним обликом ракете. Овај систем у потпуности деформише сигнал који непријатељски радар са земље или из авиона усмерава ка летелици. Последице те операције по извор радио-сигнала могу бити крајње фаталне: од деформације сигнала до његове потпуне блокаде, чиме радарски навођене ракете постају збуњене и слепе.

Су-35С је дубоко модернизовани суперманеварбилни вишенаменски ловац 4++ генерације који је конструисан уз помоћ технологије пете генерације. Небеску крстарицу карактерише веома квалитетна авионика која за основу користи комплексни компјутерски информационо-командни систем, нови радар, моторе АЛ-41Ф1С са плазменим системом сагоревања увећане снаге и управљивим векторима потиска. Ови мотори по својим карактеристикама могу да се примене и на ловцима пете генерације, јер обезбеђују надзвучну брзину без допунског сагоревања.

>Извор

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *