Антитерор:Погледајте дејство руских снајпериста у Сирији [ВИДЕО]

Видео ССО Снајпер

ВИДЕО:У оквиру руског контингента у Сирији се налазе и фамозни специјалци из састава ССО (Јединице за специјалне операције). Ова структура руске армије је директно потчињена руском Генералштабу. Ови састави су оспособљени да ефикасно реализују најсложеније облике борбених задатака које намеће модерно бојиште. Своју врхунску обученост су у пуном капацитету приказали у Сирији. Снајперисти ССО су у последње време примећени са пушкама типа ДВЛ-10 М1 „Диверзант“, али и далекометним пушкама DXL-3 „Возмездие“.

На видео материјалу се виде кадрови из мисија које су веома успешно реализовали снајперисти ССО. У оквиру ових јединица дејствују и снајперски тимови. Они су специјализовани за неутралисање циљева на стандардним али и великим даљинама.Термовизијска камера је забележила неутралисање већег броја терориста са различитих даљина. Интересантно је видети и тактику руских снајпериста који истоворемено неутралишу више непријатељских циљева, не остављајући им никакву шансу за преживљавање.

У овим акцијама руски снајперисти користе најновије оружје које производи руска војна индустрија, конкретно компанија Lobaev Arms. Велики број стручњака сматра да ова компанија производи снајперске пушке које се котирају као најбоље на свету. Његова карактеристика је изузетна прецизност, што омогућава да се остваре ефикасни погоци на екстремним даљинама. Снајперисти ССО у последње време су виђени са пушкама типа ДВЛ-10 М1 „Диверзант“, али и далекометним пушкама DXL-3 „Возмездие“ (Одмазда).

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

DXL-3 „Возмездие“ – је високопрецизна снајперска пушка великог домета. Масивна пушчана цев обезбеђује високу прецизност оружја. Подесиви кундак оружја је направљен од специјалне легуре алумунијума која се користи у ваздухопловој индустрији. Брзина метка на устима цеви износи 900 м/сек. Укупна дужина пушке је 1345 милиметра,а њена тежина 7,95кг. Дужина пушчане цеви износи од 720-820 милиметара. Ефективни домет ове пушке у идеалним условима је преко 3,500 метара.

Диверзант снајпер сирија

У Сирији примећени руски снајперисти са пушкама ДВЛ-10 М1 „Диверзант“ и DXL-3 Longstrike (Возмездие)

Lobaev Arms је пре две године јавности представио и снајперске пушке ДВЛ-10 М1 „Диверзант“ и ДВЛ-10 М2 „Урбана“. Прва пушка је предвиђена за експлоатацију у војним јединицама, док је друга специјално пројектована за употребу у специјалним полицијским јединицама, где је посебно ефикасна у градским условима. Груписање погодака код обе пушке одговара највишим светским стандардима (“Диверзант”-0,5 МОА, “Урбана”-0,38 МОА).

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *